o wszystkim BEZ CENZURY
Ja osobiście uwielbiam dwa stare filmy i mimo że nie każdy jest w stanie je obejrzec , to nie zamierzam się tego wypierac :]
Brunet wieczorową porą (1976)
produkcja: Polska gatunek: Komedia kryminalna
Michał Roman (Krzysztof Kowalewski) to uwikłany w absurdy codzienności (jak zwykle u Barei) inteligent. Cyganka przepowiada mu, że odnajdzie zagubiony zegarek, wygra w totka i... zabije pewnego bruneta, który przyjdzie do niego wieczorową porą. Gdy rodzina wyjeżdża na weekend, Michał zabiera się do zaległej pracy. Wtedy zaczynają się spełniać proroctwa Cyganki. Bohater zaczyna oczekiwać najgroźniejszej części przepowiedni. Próbuje uciec z domu, ale nigdzie nie może znaleźć spokojnego kąta do pracy. Wtedy późnym wieczorem, pojawia się w jego mieszkaniu przybyły z prowincji Dzidek Krępak z teczką pełną pieniędzy....
Pamiętam że pierwszy raz widziałam ten film przypadkiem, kiedy jeszcze byłam małą dziewczynką tak, też byłam kiedyś mała hehe, pamiętam też że zainteresowałam się nim przez jakiś niewytłumaczalny lęk jaki w tamtym czasie we mnie wzbudził. Na każdymkroku bohaterowi towarzyszy atmosfera pełna napięcia i grozy, po prostu cudo nie film
.
Grease
(USA, 1978)Musical
Wiem, historia miłosna w dośc kiczowatej oprawie, ale mi się pdoba
http://www.youtube.com/watch?v=4g1O3Qkb … re=related